fbpx

Wijn die exclusief geïmporteerd wordt door een Ozzie (Australiër) en Kiwi (Nieuw-Zeelander); en jij hebt hem in handen!! Beiden heren zijn al jarenlang in Nederland, voor de liefde.. Maar de liefde voor hun herkomst en haar wijnen is nooit weggegaan. Door directe contacten met de winery’s en anderzijds het vertrouwen in ‘hun’ importeurs is er begin dit jaar een unieke samenwerking ontstaan waar wij van mogen profiteren! De fles die je vasthoudt komt van de eerste levering naar Nederland, een vaartocht van 54 dagen!

Een Pinot Noir afkomstig uit de Adelaide Hills van Australië! Winery SideWood Estate is zeer geliefd in haar contreien. Als supporter van locale ondernemingen en sportclubs is er geen inwoner van Adelaide die ze niet kent en vermoedelijk zijn er überhaupt maar weinig Australiërs die deze vineyard niets zegt want wereldberoemd wijnmaker Darryl Catlin maakte naar deze club de overstap vanuit Shaw & Smith, een fenomeen in heel Australië. Een transfer in ‘winery’ vergelijkbaar met eentje in voetbal bij sport!

Terug naar de wijn.. een Pinot Noir ontwikkeld in de voor hem beste omstandigheden: natte maar niet al te koude winters en warme zomers met verfrissende wind van zee. Het resultaat is wijn waar de liefhebber eigenlijk alleen maar van durft te dromen: aardbeien met slagroom! Extra lekker serveer je hem ietwat gekoeld.