fbpx

Wijn die exclusief geïmporteerd wordt door een Ozzie (Australiër) en Kiwi (Nieuw-Zeelander); en jij hebt hem in handen!! Beiden heren zijn al jarenlang in Nederland, voor de liefde.. Maar de liefde voor hun herkomst en haar wijnen is nooit weggegaan. Door directe contacten met de winery’s en anderzijds het vertrouwen in ‘hun’ importeurs is er begin dit jaar een unieke samenwerking ontstaan waar wij van mogen profiteren! De fles die je vasthoudt komt van de eerste levering naar Nederland, een vaartocht van 54 dagen!

Rood

Een Syrah uit Nieuw-Zeeland schrijf je normaal gesproken eindigend op een -z. Maar deze komt van een boer met jarenlange wijnervaring opgedaan in Frankrijk dus is het een Franse Syrah uit Nieuw-Zeeland 😉
Mission Winery is het oudste wijnhuis van Nieuw Zeeland, ontdekt door Franse missionarissen. Zo, weten we ook meteen waar de naam vandaan komt!

Onttrokken uit druiven van de beste wijnranken op Hawke’s Bay en na rijping van 12 maanden op Frans houten vaten ontstaat deze donkerrode wijn van smakend naar zwart fruit en een pepertje. De zachte textuur en de lange afdronk maken hem desondanks heel toegankelijk maar hij kan prima gedronken worden bij geroosterd lam of een Portobello Burger!