fbpx

Wijn die exclusief geïmporteerd wordt door een Ozzie (Australiër) en Kiwi (Nieuw-Zeelander); en jij hebt hem in handen!! Beiden heren zijn al jarenlang in Nederland, voor de liefde.. Maar de liefde voor hun herkomst en haar wijnen is nooit weggegaan. Door directe contacten met de winery’s en anderzijds het vertrouwen in ‘hun’ importeurs is er begin dit jaar een unieke samenwerking ontstaan waar wij van mogen profiteren! De fles die je vasthoudt komt van de eerste levering naar Nederland, een vaartocht van 54 dagen!

Wit

Sauvignon Blanc, Reserve! En dat is best bijzonder want doorgaans krijgt een Sauvignon Blanc geen houtrijping. Maar deze dus wel! Nieuw-Zeeland heeft een relatief fris en nat klimaat dus de Sauvignon is van haarzelf friszuur. Door ‘reserve’ op houten vaten krijgt hij echter een ietwat smokerige geur en dempt de zuurgraad. Een Sauvignon waarvan je blind vermoedelijk niet zou beoordelen dat het er eentje is. Bijzonder (smaakvol) dus!

In Nieuw-Zeeland kun je niet om Mission Estate Winery heen; het is de oudste van het land (1851)! Ze mengen oude technieken met de nieuwe wat leidt tot verrassende resultaten als deze! Heerlijk bij Pulled Pork of vis van de BBQ.