fbpx

Een Rioja.. je hebt ze in vele vormen en uit nog veel meer jaartallen maar 1 dingen hebben ze gemeen: ze zijn onttrokken uit de Temperanillo druif! Een druif die zeker ook buiten Rioja wordt geoogst maar die qua naamsbekendheid verweven is aan deze regio. Dat komt natuurlijk door de geografische ligging van dit Noord-Spaanse wereld-beroemde wijngebied! Er heerst hier een continentaal klimaat met een gemiddelde temperatuur van gemiddeld 14 graden (van 5 graden in de winter tot 35 graden in de zomer) en vochtaanvoer door rivier Ebro en niet extreme maar wel regelmatige showers, het hele jaar door: een combinatie waardoor deze druif fantastisch tot zijn recht komt.

Reserve staat voor een kleine 2 jaar houtrijping op eikenhouten vaten (zowel Amerikaans als Frans) plus nog minimaal 18 maanden rijping op fles die de van nature aanwezige tannine doet verzachten. Na 16 jaar ‘wachten’ kun je naast de herkenbare smaak van specerijen, rood en zwart fruit plus vanille (door de houtrijping) daar tabak en een vleugje paddenstoel bij optellen!

Een cadeautje voor de liefhebber van een stevig glas rood: een pareltje om te schenken bij ratatouille, lamsvlees of gegrild rood vlees.