fbpx

De Ardèche is een prachtig gebied in Frankrijk die menig toerist weet te vinden. Waar zij niet om bekend staat zijn haar wijnen en dat is best gek de ligging, de temperatuur en de vele druivensoorten die hier met succes verbouwt worden waaronder Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc, Grenache, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon. En laat deze grote diversiteit nu net de reden zijn dat het haar aan bekendheid ontbreekt, ze mist identiteit…

Het gebrek aan identiteit doet alles behalve af aan haar kwaliteit. Met een kalk en klei bodem, warme dagen en koele nachten creëert zij wijnen die niet onderdoen voor wijnen uit onder andere Bourgondië. En dat hebben al heel wat wijnhuizen ingezien… het is allang geen uitzondering meer wanneer een gerenommeerd wijnhuis een tweede locatie in de Ardèche heeft.

Wat alles behalve Bourgondisch is aan deze wijn is de prijs: voor Euro 6,25 per fles verkrijg je een kleur naar keuze (zie Frankrijk) en momenteel verkrijg je 2 flessen naar keuze in geschenkdoos twv Euro 3,50 voor Euro 13,50 (zie FonVene – 2 flessen in geschenkdoos)! Liever drie flessen in een geschenkdoos? Dat kan voor slechts Euro 19,50!

Wit:
Een Sauvignon blend geurend naar bloemen en smakend naar citrus en passievrucht. Een allemansvriend met een klein maar niet te overdreven zuurtje, fris en toch zacht door een touch of Grenache.
Goed te combineren met visgerechten, coquilles, pastagerechten, salades en rijpe kazen maar ook inzetbaar als Blanccassis (kir) door er een scheutje Crème de Cassis aan toe te voegen. Het resultaat? Een feestelijk en smaakvol aperitief!

Rood:
Een blend van de druiven Merlot, Syrah en Grenache. Een mix die leidt tot een soepele rode wijn die krachtig geurt naar rood fruit, vanille en een vleugje zoethout. Een mooi glas dat zowel bij de lunch als diner goed gedijt bij vele gerechten waaronder charcuterie, pastagerechten, kip, vlees en romige kazen.

Rose:
Een blend van dezelfde druiven als de rode FonVene: Merlot, Syrah en Grenache (maar dit keer ‘gris’). Door de schil van de druiven sneller te onttrekken aan het gistingsproces geven ze minder kleur af aan de wijn: zo ontstaat de roze (ipv rode) kleur! Een wijn met tevens een fruitige neus maar ook frisse aroma’s, die worden behouden doordat de druiven snachts worden geoogst! De smaak is daardoor levendig en past heerlijk bij salades, gegrild vlees en pizza!