fbpx

Rood
Een Merlot zoals je verwacht van een 100% Merlot: aroma’s van bramen en frambozen in combinatie met een vleugje chocola. Zacht in de mond en smakend naar wat je mond al heeft waargenomen. Het enige dat je van dit exemplaar mogelijk niet verwacht is dat hij uit Italië afkomstig is! Door een klein jaar rijping op Frans houten vaten is hij zacht van smaak. Al met al een streling voor de tong voor zowel de ervaren als minder ervaren wijndrinker! Ideaal om te schenken in groot gezelschap!

Wit
Een monocepage Chardonnay uit de Languedoc-Roussillion. Een heerlijk glas met fruitige aroma’s van perzik, maar ook een beetje toasty door rijping ‘sur lie’. In de mond een ietwat vettig en vol door malolactische omzetting. Dit leidt tot een zeer mooie balans tussen kracht en finesse met als eindresultaat een fruitige, soepele en toegankelijke wijn. Slechts 4% van de Delbeaux wijnen gaat in flessen tbv export, de rest is bulk door haar gretige aftrek als Vins de Pays (landwijn) van Frankrijk. Kortom: een pareltje die de Fransen liever voor zichzelf houden! Deze wijn past uitstekend bij een salade van vis en schaaldieren, schelpdieren, gevogelte met roomsauzen bereid en gebakken zalm.

Blauw
Een fris en hip etiket op een frisse hippe wijn!!
De Albarino-druif is nog niet zo heel bekend onder ons hollanders maar zij is sterk in opkomst. Geheel terecht want zij is het knappe zusje van (Nieuw-Zeelandse) Sauvignon Blanc!

Afkomstig van een witte druif met een dikke schil die prima gedijt in het koele en natte klimaat van Noord-West Spanje, aan de noordgrens van Portugal. Een druif met hoog zuur en fruitige aroma’s. Sprankelend en fris! Heerlijk bij alles wat uit de zee komt, pittige/gekruide gerechten en knoflook garnalen!