fbpx

Het decemberpakket Italië bestaat uit 2 flessen van onderstaande 3 wijnen:

Nativo NegroAmaro, rood:
Het minderbekende zusje van Primitivo, eveneens uit de hak van de laars: NegroAmaro is een donkere, krachtige, stevige wijn met melde tannines en licht zuur. Door de lange rijping smakend naar amarone kersen en gekonfijt fruit. Haar kruidigheid in combinatie met een vleugje leer en tabak voorkomen dat zij onder de noemer ‘zoet’ valt. Tot slot een klein bittertje in de afdronk.. Heerlijk bij gegrilde vis, vlees of groenten, stoofgerechten maar ook op zichzelf staand!

Fiano, wit:
Een witte topper uit Puglia. De druiven die hier groeien ontvangen ontzettend veel zonuren. Dat leidt tot wijnen geurend naar bloemen, wit en vers  tropisch fruit. Ze worden begin augustus al geplukt om te voorkomen dat ze teveel suikers krijgen. Door rijping in roestvrijstalen tanks blijven geur en smaak levendig. Dankzij een lichte zuurgraad en sappige structuur is deze strogele witte wijn zacht in de mond. Heerlijk bij forel maar ook sterk aan te bevelen bij een pittige knoflookgarnaal!

Prosecco, mousserend:
Deze Marsuret heeft een mooie structuur en mineraliteit, bezit frisse aroma’s met een lichte finesse en mooie zuren.
Een mooie bubbel in een eveneens mooie fles. Een aanbeveler voor de komende feestdagen, als sfeervol aperitief of bij de oliebol!