fbpx

FRITS; de zomeractie van VINspiratie! Waan je in de Europese zomerzon met onderstaande wijnen voor slechts Euro 25,-. Dat is ruim 16% voordeel op de reguliere prijs!

FR:

Deze stoere fles bevat een stoere rosé! Eentje uit ‘Zuid-Frankrijk’: een samenwerking van terroirs uit de Languedoc, de Sud-Ouest, de Rhône-vallei en de Provence. Deze prachtige “Poison Rose” van 100% Pinot Noir komt uit zorgvuldig geselecteerde percelen waar de druiven worden geplukt wanneer ze rijp en traditioneel gevinifieerd zijn. Het resultaat: een weerspiegeling van verschillende ondergronden en een gezonde dosis zon die leidt tot een intense neus van vers rood fruit met speelse tonen van snoepjes! Deze fles zal prachtig samengaan met feestelijke aperitieven, gegrilde vis, mediterraanse gerechten en kazen.

IT:

Frascatti is en licht zoete witte wijn ontstaan uit een blend van de wat minder bekende Malvasia-familie en Trebbiano druif. Malvasia is namelijk geen druif op zichzelf maar een blend van soortgenoten met als koploper Madeira: een druif die veelal gebruikt wordt voor zoete wijnen! Door de blend met Trebbiano is deze Frascati slechts licht zoet. Geurend naar tropisch fruit en bloemen, zacht van smaak. Een heerlijke wijn voor degene die niet weglopen met zuur of hout want dat heeft deze wijn beiden niet. Leent zeer goed als aperatief maar kan ook prima bij een hartige maaltijd!

S:

Een monocepage Tempranillo, een Rioja? Nee, dit keer niet. De La Fraila is weliswaar gemaakt van de basisdruif uit Rioja maar komt uit het zuidelijker gelegen Castilla! Geoogst in 2015 na vele zonuren en 6 maanden gelagerd op hout. Het resultaat? Een gedroogd fruitige smokey rode wijn met een zachte afdronk, prachtig in balans!